Killerbee Workshops en Fourcast krijgen duwtje in de rug van Partena Professional

Vrijdag 30 oktober 2015 — Ondernemen is en blijft een echte uitdaging. De aanwerving van een eerste werknemer is een belangrijke beslissing waar vele vragen bij komen. Voor startende ondernemers is het niet eenvoudig om hun weg te vinden in de administratieve rompslomp, zeker op vlak van aanwervingen. Statuten in orde brengen, een eerste arbeidscontract opstellen, rekruteringskosten, zoeken naar de juiste functie en profiel… Om deze ondernemers een duwtje in de rug te geven bij deze belangrijke stap, gaf Partena Professional aan enkele Vlaamse ondernemers een premie van 1000 euro.

Een van de gelukkigen is Killerbee workshops. Een VZW voor jongereneducatie, waarbij jongeren via workshops en kampen veschillende skills aanleren. Het  zelfvertrouwen wordt opgekrikt terwijl de jongeren, met respect voor hun visie en achtergrond kunnen kennismaken met de verschillende kunstvormen van de straat.

“Deze 1000 euro heeft ons absoluut de boost gegeven die we nodig hadden. We moesten wachten en dankzij de bijdrage van Partena Professional heeft onze VZW weer wat meer ademruimte en is er zelfs plaats voor extra investeringen. Een deel van de premie gaat naar loonsadministratie, een ander deel wordt gebruikt om een korting te kunnen geven op enkele workshops. Zo kunnen deze jongeren ook proeven van andere kunstvormen zoals street art, breakdance of free running.” aldus Peter Van de Velde, Zakelijk leider Killerbee in Wilsele.

Ook voor Fourcast BVBA kwam de premie net op het juiste moment. Fourcast is een start-up die ondernemingen helpt door Google for Work oplossingen bij hen te implementeren. Hierdoor krijgen ondernemingen de vrijheid om op een efficiënte manier te werken, waar, wanneer en met wie ze maar willen, ongeacht de locatie, tools of toestellen. “We stonden al even op het punt om ons bedrijf uit te breiden, maar Partena Professional liet ons de sprong wagen. Zo kunnen we alvast enkele nodige kosten dekken. Een welgekomen extraatje voor een start-up als Fourcast.” Aldus Jeremy Bonnevalle, Co-Founder Fourcast bvba Vilvoorde.”