Partena Professional lanceert Taxshift Simulator om gemakkelijk impact van taxshift te berekenen

Vrijdag 26 februari 2016 — Vanaf vandaag biedt Partena Professional werkgevers een tool om in 3 stappen de impact van de taxshift op hun loonkosten te berekenen en te visualiseren: de Taxshift Simulator. Het is de enige software in zijn soort die de resultaten grafisch weergeeft.

Eind 2015 voerde de federale overheid de taxshift in. Dit zijn een reeks maatregelen om de lasten op arbeid te verschuiven naar andere taxen om zo de werkgelegenheid te versterken en de koopkracht van de werknemers te verhogen.

Naar aanleiding van een sterke vraag van de markt en om bedrijven te kunnen ondersteunen, heeft Professional Partena besloten om de Taxshift Simulator ter beschikking te stellen, een gratis tool waarmee u de impact van de taxshift op de loonkosten van een bedrijf gemakkelijk kan berekenen.

Die werkt in 3 eenvoudige stappen: de gegevens van de werkgever invullen, de gegevens voor de simulatie invullen en de besparing verschijnt. De Taxshift Simulator maakt berekeningen voor één enkele werknemer of een categorie van werknemers op basis van hun loon.
In één oogopslag zien de gebruikers van de software hoeveel ze besparen.

De Taxshift Simulator richt zich uitsluitend op werkgevers in de private profitsector. Concreet houdt de Taxshift Simulator rekening met de volgende maatregelen: daling van de RSZ-basisbijdragen, loonmatigingsbijdrage, gedeeltelijke afschaffing van de fiscale IPA-korting en berekening van de structurele vermindering.

Meer informatie en toegang tot de Taxshift Simulator: http://www.taxshiftsimulator.be/