Wetsvoorstel "Werkbaar en wendbaar werk" gisteren avond goedgekeurd in de Kamer

Partena Professional organiseert deze middag (van 12u tot 13u) een webinar over de verschillende maatregelen van het “Werkbaar en wendbaar werk”

Vrijdag 24 februari 2017 — Op vrijdag 28 oktober 2016 werd het plan “Werkbaar en wendbaar werk” goedgekeurd door de ministerraad. Met deze hervorming wilde Minister Peeters het Belgische arbeidsrecht moderniseren, zonder de kern ervan te raken. Het “Werkbaar en wendbaar werk” wil de flexibiliteit voor zowel werkgevers als werknemers verbeteren, om op deze manier het werk ‘werkbaar’ te maken voor de werknemers die een evenwicht zoeken tussen hun job en hun vrije tijd. Werknemers moeten namelijk ook steeds langer actief blijven. Daarnaast wil het wetsvoorstel het werk ook ‘wendbaar’ maken voor de ondernemingen, die daarbij competitief en efficiënt willen blijven. Het voorstel omvat 14 maatregelen en biedt daarmee veel verschillende mogelijkheden aan de ondernemingen, waarvan er een aantal rechtstreeks toegepast kunnen worden en een aantal andere eerst door de sectoren geactiveerd moeten worden.

Het wetsvoorstel “Werkbaar en wendbaar werk" is gisteren avond gestemd en goedgekeurd door de leden van de Kamer. Al sinds de creatie van het wetsvoorstel door Minister Peeters, wil Partena Professional de ondernemingen helpen om een beter inzicht te verwerven in de verschillende maatregelen, door regelmatig extra toelichtingen over het onderwerp te geven. In deze context organiseert Partena Professional deze middag een webinar van 12u tot 13u, waarin de verschillende maatregelen van het “Werkbaar en wendbaar werk” zullen worden toegelicht. Indien u wenst deel te nemen: gelieve u in te schrijven via deze link.

Ter gelegenheid van de stemming zal Yves Stox, Senior Legal Consulant Partena Professional, beschikbaar zijn voor een interview, om al uw vragen te beantwoorden en een deskundige visie op deze nieuwe maatregelen te bieden.

 

Voor meer informatie of een interview met Yves Stox, Senior Legal Counsel bij Partena Professional, contacteer:
PRIDE – Isabelle Verdeyen – isabelle.verdeyen@pr-ide.be  – 02 792 16 58
PRIDE – Joachim Deman – Joachim.deman@pr-ide.be – 02 792 16 56
Partena Professional – Greet Santy – greet.santy@partena.be – 02 549 30 87