Yagram is winnaar van Bamboo Growth wedstrijd

E-business staat centraal bij deelnemers

Maandag 4 juli 2016 — De winnaar van Bamboo Growth, de wedstrijd georganiseerd door Partena Professionnal, MyMicroInvest, Arthur D Little en Koan Lorenz, werd vorige week bekendgemaakt. Niet minder dan 80 bedrijven schreven zich hiervoor in, in de hoop om de prijs, gericht op de begeleiding van de verder groei van het bedrijf, in de wacht te kunnen slepen.  Na rijp beraad van de jury, kwam uiteindelijk Yagram, een platform om zwangerschap beter, veiliger en meer comfortabel te beleven, als grote winnaar uit de bus. 

 

Bamboo Growth, een samenwerking van 4 partners
Begin 2016 kondigden de dienstverlener Partena Professional en het grootste crowdfunding platform van België, MyMicroInvest, een partnerschap aan om het ondernemerschap in België te ondersteunen. De twee bedrijven besloten  om hun krachten te bundelen om zo ondernemers en financiële professionals te kunnen begeleiden bij de financiering van hun bedrijf. Het Bamboo Growth project is een resultaat van deze samenwerking en heeft als doel om bedrijven te ondersteunen bij hun verdere groei en evolutie. De wedstrijd werd georganiseerd in samenwerking met nog twee andere partners: Arthur D Little voor management consultancy en Koan Lorenz voor juridisch advies.

Een wedstrijd voor innovatieve ondernemers
Ambitieuze ondernemers met een innovatief en toekomstgericht bedrijf in vijf verschillende sectoren (energieoplossingen, LightSpeed technologie, chemie, transport en gezondheid) konden zich inschrijven  voor de Bamboo Growth wedstrijd. Niet minder dan 80 bedrijven schreven zich in, waarbij vooral het belang van e-business en mobiele oplossingen opviel. Uit deze inschrijvingen werden de tien meest innovatieve en toekomstgerichte bedrijven geselecteerd en vorige week, na stemming van de jury, werd de winnaar bekendgemaakt.

Een waardevolle beloning voor de winnaars
Yagram kwam als duidelijke winnaar uit de bus. Dit platform om zwangerschap beter, veiliger en meer comfortabel te beleven, kreeg van Partena een som van 15.000 €. Bovendien zal het bedrijf door de vier partners worden bijgestaan en geadviseerd over de verdere uitbouw en groei. Zo zal Partena Professionnal nog deze zomer concrete adviezen geven in verband met de strategie voor de groei van het personeelsbestand en zal MyMicroInvest van haar kant begeleiding geven voor het structureren van de financiering en de klantenbinding op lange termijn. Yagram kan verder rekenen op projectbegeleiding door Arthur D Little en juridisch advies van Koan Lorenz.

Respectievelijk de tweede en derde prijs ging naar Datastories, een ‘smart’ toepassing voor industriële data, en naar Aproplan, een platform voor efficiënte coördinatie van bouwprojecten. Michel Halet, Deputy CEO van Partena Professional en lid van de jury, legt uit : « Ik ben zeer enthousiast over onze deelname aan dit project. Voor ons is het essentieel om projecten zoals Bamboo Growth te kunnen verwezenlijken en jonge ondernemers te ondersteunen bij hun groei.  We waren zeer aangenaam verrast door de kwaliteit van de deelnemers. Partena Professional wil deze ondernemers ondersteunen in elke fase van de levenscyclus van hun bedrijf en dit project past dan ook perfect binnen onze missie ‘Ondernemen met ondernemers’.»

Gilles van der Meerschen , Chief Sales Officer en partner bij MyMicroInvest voegt toe: «Crowdfunding is een van de doeltreffende instrumenten van een deeleconomie. Het objectief van Bamboo Growth is om de financiële en operationele middelen die nodig zijn voor verdere ontwikkeling, ter beschikking te stellen van jonge bedrijven. En anderzijds om meert volwassen bedrijven de mogelijkheid te geven om hun groei te versnellen. Het objectief van deze eerste Bamboo Growth hebben we zeker gehaald. We hebben een indrukwekkend aantal inschrijvingen ontvangen, wat een bevestiging is van onze aanpak. We voorzien dus zeker een tweede editie in de nabije toekomst en dan voor nog meer sectoren.»